Sosem volt albumok

Egy soha el nem készült album borítójára írt szövegek, köszönetek, megjegyzések, fricskák, ömlengések, tények, talányok.

Jogaink

Az itt fellelhető írások, zenei részletek a szerző és szerzőtársainak szellemi termékei, melyekre minden jogot fenntartanak, beleértve a részek, vagy az egész reprodukálásának jogát. A tartalmak harmadik személy általi felhasználásához a szerzők engedélye szükséges. Amennyiben idéznéd, hivatkoznál rá, kérjük, tüntesd fel a forrást!

Friss topikok

Angie

2012.02.25. 13:09 :: zeneszek

Dal egy lánynak.

Míly' meglepő!

Azt hiszem nincsen ebben semmi meglepő.
Mindenki, akinek köze van valamilyen művészeti ághoz, esetleg önmaga is műveli azt, előbb-utóbb eljut oda, hogy az aktuális szeretett személyhez címezzen egy művet. Van, amikor ez magától jön, és olyan is, hogy kicsit kényszerítjük Múzsánkat, hogy homlokon csókoljon minket. A végeredmény a lényeg. És ilyenkor csak egy ember szava számít. Azé, akinek a mű készült. 

 

Mit lehet tudni az alkotóról? Külföldön a titulusom zenei producer lenne. Itthon, csak egy elektronikus dalszerző, aki  legtöbbször bérmunkákat vállal, másoknak készít számokat, felkérésre.
Tisztességes iparos munka ez is. Valakinek meg kell csinálnia, ha már annak nem megy, akinek a nevével végül eladják a terméket. A legtöbb ilyen iparos komoly zenei tapasztalatokkal rendelkezik, jó fülük van, ezért is tudnak egy-egy minta alapján alkotni. Akár rövid határidővel is, kényszer hatására is.

Ezeknek köszönhetően az életben felmerülő szinte bármilyen helyzetben, helyzethez, helyzetről tudnak véleményt  nyilvánítani a saját iparáguk termékeivel kifejezve azt. 
Könnyű helyzetben vannak tehát, amikor Ámor nyila eltalálja őket, vagy csak megtetszik nekik valaki. Pillanatok alatt olyan gesztust tudnak gyakorolni feléjük, amit mástól egyáltalán nem, nem ilyen formában, vagy nem ilyen minőségben kapnának meg.

Jelen esetben is ez a helyzet. Tetszik a lány, megtudunk róla egy s mást, például, hogy rajong az elektronikus zenéért, imád táncolni.
Tökéletes! Hiszen éppen egy ilyen projekten dolgozunk, nem is túl nagy kihívás, szinte már rutin munkaként kerülnek egymás alá a hangsávok, kicsit variálgatni a kedvenc előadói stílusát követve. Természetesen csak finoman, fűszerezésre használni, inkább csak áthallások, sejtések legyenek, mint olyan érzés, hogy ezt már hallottuk valahol.
A végeredmény hallatán a lány karunkba omlik, el sem akarja hinni, hogy csak neki készítettük, hiszen, ez olyan csodálatos dolog, ilyet még senki sem készített neki.
És csak mi tudjuk, hogy bár dedikáltan neki készült a dal, azért ez is csak egy egyszerű iparos munka, még ha kicsit benne van a szívünk és a lelkünk is.

Ami a dalt magát illeti, nem az én stílusom. A zeneiskolát klasszikus szakon jártam. A mindennapi életben is eléggé távol áll tőlem ez a stílus. Ellenben meg tudom csinálni, képes vagyok elkészíteni, így megtettem.

DarkSide OST

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sosemvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr164175910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása